Verlof, maar geen vakantie!

Beste allemaal,

Onze verlofperiode is… echt goed en tegelijk een beetje raar. Het is geweldig om door de winkelstraat in Nunspeet te lopen zonder op te vallen. Boodschappen doen is een feestje (met name door de aquamini’s van de Lidl ;)), en we genieten er erg van om bij te praten met alle mensen die we in de afgelopen twee jaar gemist hebben.  De gemakken; drinkwater uit de kraan, altijd elektriciteit, geen beestjes overal in huis en het comfort in Nederland wennen bijzonder snel, en vinden we nu extra fijn. 

Maar… we missen Zambia inmiddels ook best een beetje! Ons thuis, onze vrienden daar en niet te vergeten onze gekke hond Luuk. Er worden dagelijks rondjes ingekleurd om te zien hoelang het nog duurt tot we terugvliegen. 

Door de fondsenwerving zijn we met ons hoofd veel bezig met ons leven en onze missie in Zambia. Ons enthousiasme groeit, maar soms ook onze angst. Stemmetjes als ‘Wie denk je wel niet wie je bent?’, ‘Dit gaat jullie nooit lukken, niet in Zambia’, ’Wat als dit één grote flop wordt?’ horen we met enige regelmaat  in ons hoofd.

Het is ontzettend spannend wat we aan het doen zijn. We kunnen het niet alleen. We hebben God hard nodig voor ons dagelijks portie visie, dapperheid en bemoediging. Ook bidden we veel voor een sterk team om ons heen. De juiste mensen voor Elyada Farm en de juiste mensen voor Elyada Center

We hebben nog verscheidene spreekbeurten gepland staan en een ‘meet en greet de Vuurtjes’ in Nunspeet (voor details zie onderaan de pagina). Ook willen we onze social media wat specifieker gaan inzetten:

—> Vuurtjesinafrika Facebook, Instagram & Youtube richt zich op ons familie-leven in Zambia. ‘Hoe gaat het met ons en onze kinderen?’ is de vraag die daar centraal staat. 

—> Elyadafarm Facebook & Instagram richt zich op ontwikkelingen binnen de Farm ‘‘Hoe gaat het met de eierproductie?’ ‘Wie zijn er in dienst?’. Dit kanaal is in het engels en is gericht op het bereiken van mensen in Zambia, met name onze (potentiële) klanten. Voor onze Nederlandse volgers is het natuurlijk ook erg leuk om een inkijkje in een boerderij in Zambia te krijgen! 

—> Elyada Center Facebook & Instagram staan voorlopig nog op een laag pitje. Het komende jaar richten we ons op het opzetten van Elyada Farm. Met de fondsen uit Elyada Farm kunnen we Elyada Center gaan runnen: een therapeutisch centrum voor kwetsbare groepen mensen in Kabwe. Af en toe zal er een bericht gepost worden, in het Engels, om te laten weten wat de ontwikkelingen zijn. 

Via onze website kun je alle social media linken vinden. 

Na lang beraad (viel wel mee hoor :)) hebben we besloten om geen gebedsmail meer te versturen. Wel hebben we een gebeds whatsapp groep geopend waar we maandelijks een aantal gebedspunten willen posten die betrekking hebben op ons gezin, ons werk en dingen die spelen in Zambia. Beantwoord deze mail met je telefoonnummer om toegevoegd te worden aan deze groep. 

FINANCIELE UPDATE

In onze vorige blog hebben we een oproepje gedaan voor nieuwe donateurs. Hierbij een update op onze financiële situatie: 

Nu we het toch over geld hebben: Roos heeft een boekje geschreven en geïllustreerd, dat we bij terugkomst in Zambia willen uitdelen aan de Mercy House kinderen, op de zondagsschool en andere projecten van OM. Mocht je het leuk vinden om hier financieel iets in te betekenen, dan graag! Het gaat om €314 drukkosten en €50 vervoerskosten (= extra koffer).  Mocht je het boekje willen bestellen in het Engels, dan kan dat hier. 

Dat was een hoop informatie 🙂 Op naar een hoop nieuwe verhalen vanuit Zambia 🙂

Lieve groet,

Jan, Roos en de kids

Meet & Greet de Vuurtjes

Wanneer? Zaterdagmiddag 29 februari a.s. 

Waar? F.A. Molijnlaan 163 te Nunspeet (“Lighthouse”) 

Hoelaat? Vrije in – en uitloop 14.00 uur – 17.00 uur.

Wat? een informeel samenzijn / antwoord op je vragen krijgen / ontmoeting / lekkere koeken 😉 

Opgeven? ja, graag. 

12 februari is David 4 jaar geworden!
De mais groeit hard!
De Aloe Vera is mooi groen geworden door de regen.