Financiële situatie l Meet&Greet de Vuurtjes l Vlog

Beste allemaal, 
De allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar! Wat fijn dat jullie al zo lang met ons meereizen en meeleven. Gaan jullie dit jaar weer mee op reis?


Zoals jullie weten werken we nu niet meer onder Operatie Mobilisatie maar werken we nu voor Elyada Farm. Elyada Farm is een stichting en bestaat om: 

 • inkomsten te genereren. Inkomsten om de boerderij te draaien en natuurlijk de medewerkers te kunnen betalen, maar ook om verder te kunnen bouwen aan onze missie van herstel. Zo kunnen we uiteindelijk met de winst die wordt gemaakt therapeuten aantrekken, eventueel laten opleiden en een salaris betalen. 
 • werkgelegenheid te creëren.  Werkgelegenheid spreekt voor zich, maar om daar toch iets over te zeggen: basale groenten, als broccoli, worden niet lokaal verbouwd maar dit is prima mogelijk. Door dit wél te doen komen er nieuwe banen bij. En dit maakt een groter verschil dan je denkt: Als iemand 2 dagen bij ons  werkt betekent dat een week eten voor een gezin!
 • herstel te brengen. Herstel van land en harten. Van het land door het toepassen van een vorm van landbouw waarbij de bodem gezonder wordt en meer water vast gaat houden, zodat er ook ondanks de klimaatverandering voldoende eten beschikbaar is/ verbouwd kan worden. Ook herstel van harten door het aanbieden van therapie waarbij paarden ingezet zullen worden en waar Jezus en psychologie hand in hand zullen opgaan.

Door Elyada Farm zo in te richten kan de stichting zichzelf op termijn bedruipen. Het zou helemaal mooi zijn als Elyada Farm ook ons als gezin kan onderhouden, maar onze focus voor de komende 4 a 5 jaar is het zelfvoorzienend maken van Elyada Farm.

‘Hoe staan jullie er financieel voor?’ is een vraag die we nu een aantal keer hebben gekregen. Allereerst: we hebben de afgelopen jaren NOOIT TEKORT gehad, waarvoor ENORM BEDANKT! Zonder maandelijkse inkomsten zou het onmogelijk zijn dit werk te doen. We zijn dankbaar en voelen ons gezegend. Samen zijn we de afgelopen week in onze inkomsten en uitgaven gedoken van de afgelopen jaren en hebben we vooruit gekeken naar wat we denken nodig te hebben als gezin en als stichting. 

De conclusies daaruit:

Vuurtjes in Afrika l  €350,- p/m De wens om iets te kunnen gaan sparen, meer giften te kunnen geven, gecombineerd met het feit dat een aantal mensen is gestopt met ons financieel te ondersteunen resulteert voor onze volgende termijnbegroting in een gat van 350 euro per maand. Als je gelooft in wat we doen en ons gezin financieel wilt ondersteunen zou dat prachtig zijn! Eenmalige giften zijn fijn, maar vooral de maandelijkse giften geven ons een stabiel inkomen.

Elyada Farm opstartfase l €10.000,- Van de benodigde 20.000 euro is de helft binnen! Een deel hiervan is giften, een ander deel hiervan is een lening. Lijkt het je ook mooi om Elyada Farm van de grond te krijgen, bouw dan financieel mee en neem contact op met Jan voor de mogelijkheden. Dit bedrag wordt gebruikt voor lonen van werknemers (nu in de beginfase), inzaaien van groenten, aanschaf van gereedschap, plaatsen van hekken, kippen, geiten, schapen, etc.  

Huis l €20.000,- Een losse kostenpost is de bouw van ons eigen huis op Elyada Farm. We hebben besloten te bouwen naarmate de geld/ mankracht / materialen hiervoor binnen komen. Het geld voor de fundering (€ 2000,-) leggen we zelf in en vanaf daar laten we het los. In ons budget hebben we iedere maand €400,- opgenomen voor huur van een huis. Mochten we na bijvoorbeeld na een jaar verhuizen naar ons eigen huis, dan kan de gebudgetteerde huur natuurlijk mooi gebruikt worden voor de afwerking van ons huis. 

Alle giften lopen via de Evangelische Gemeente Nunspeet en zijn belastingaftrekbaar. Door de nieuwe regelgeving, met betrekking tot privacy, krijgen wij helaas niet meer te horen wie onze donateurs zijn. Dus als je een eenmalige/ extra gift geeft horen we dat graag, zodat we het geld in het juiste potje kunnen stoppen 🙂 

We zouden het ontzettend fijn vinden als jullie (weer) met ons mee willen reizen de komende termijn. En dat bedoelen we niet alleen financieel! We hebben de afgelopen 2 jaar gemerkt hoe enorm verschil het maakt als er mensen meeleven en meebidden. Soms is het fijn om, wanneer we er zelf even geen gat meer in zien, te weten en ervaren hoeveel mensen ons steunen. Zoals al eerder gezegd; alléén ons vuurtje is erg klein en dooft langzaam uit. Maar gezamenlijk kunnen we iets prachtigs doen en een verschil maken in de landbouw, in (gebroken) harten en in gezinnen die in echt moeilijke omstandigheden in armoede leven. 

We kunnen nog veel meer vertellen en hopen dat in de vele ontmoetingen die nog gepland staan ook te kunnen doen. Omdat we helaas niet iedereen persoonlijk kunnen bezoeken hebben we een ‘Meet & Greet’ in Moerkapelle gepland. Er komt er ook nog één in omgeving Nunspeet, maar daar horen jullie in de volgende blog meer over. Dus woon je in de omgeving van Moerkapelle; Welkom! Stuur even een reactie op deze blog als je van plan bent te komen!

 • Wat: Meet & Greet de Vuurtjes
 • Wanneer: Zaterdag 25 januari
 • Tijd: 13.00 uur tot 17.00 uur
 • Waar: Fam. Bos, Rottedijk 6, Moerkapelle

Heel hartelijke groet,
Jan en Roos 


P.S. Hieronder een kort filmpje over onze eerste maand verlof in Nederland.

2 antwoorden op “Financiële situatie l Meet&Greet de Vuurtjes l Vlog”

 1. Hey Jan en Roos,

  Wij vinden het wel leuk om even langs te komen aan de Rottedijk.
  Tot 25 Januari!
  David en Grea + kids

Reacties zijn gesloten.