Kan iemand de weken langer maken asjeblieft?

Wow! Volgens mij heeft iemand de weken korter gemaakt de afgelopen maand. Nog nooit zijn weken zo snel voorbij gevlogen! Er is een enorme berg werk verzet door heel veel mensen de afgelopen tijd. Kijk en lees in deze blog wat er zoal speelt.

Voor ons doen (en dankzij Jeroen) zijn we lekker actief op Facebook, geven we presentaties en worden er verzekeringen afgesloten. Er komen wekelijks nieuwe betrokken supporters bij, wat ons vertrouwen geeft in het behalen van de 90% deadline!*. Er worden allerlei diensten en cadeau’s gedoneerd voor nieuwe en bestaande maandelijkse supporters, die onze onafhankelijke jury dan weer verloot. In dit filmpje zie je wie een gratis familiefotoshoot heeft gewonnen:

Gefeliciteerd Anna en Gijs! Volgende week zal er weer een trekking zijn onder de mensen die deze week hun toezegging doen! 

Roos is de afgelopen maanden druk aan het tekenen en schilderen geweest om een boekje te maken voor de kinderen dat hen voorbereid op de grote ‘Vliegtuig Verhuizing’. Bekijk onderstaand filmpje voor een sneak preview. 

Wat mooi is, is dat ondanks alles wat er gebeurd en nog moet gebeuren, we vrede ervaren. We zijn dankbaar dat het goed gaat met ons op dit moment. We zijn gezond, slapen goed en zorgen voor genoeg ontspanning in de avonden en weekenden. Dat laatste is echt een van de waardevolste lessen van het afgelopen jaar. Een les die we koste wat het kost ook willen voortzetten in Zambia. Natuurlijk vliegt het ons soms ook wel eens aan; het grote onbekende, hoe zal het gaan? Gaan de kinderen het fijn hebben? Maar toch hebben we een soort basis vertrouwen (we geloven van God) dat blijvend is. Nu alles dichterbij komt en concreter wordt krijgen we er ook steeds meer zin in!

Hieronder is een diepte interview met onze schatjes te zien. Binnenkort de verhuizing naar een hele nieuwe wereld. Als er maar speelgoed is…!

Ze vinden het best spannend, Vooral Yaelle beseft wie ze allemaal niet meer zal zien de komende jaren. Daar kan ze zich nu al verdrietig om voelen. En die gevoelens mogen er zijn, bij haar, bij ons maar ook bij onze familie en vrienden. Want dit mooie spannende avontuur heeft gewoon ook een keerzijde; afscheid nemen, mensen missen… En dat afscheid komt super snel dichterbij.

We hebben twee afscheidsmomenten gepland:

 • Vrijdagavond 29 december houden we een afscheidsfeestje in de omgeving van Nunspeet / ’tHarde vanaf 20.00 uur. De exacte locatie volgt nog.
 • De tweede mogelijkheid tot afscheid nemen hebben we gecombineerd met onze uitzenddienst. De Evangelische Gemeente in Nunspeet zal op zondagmorgen 31 december voor ons bidden en ons uitzenden naar onze nieuwe bestemming. Aansluitend is er tot 16.00 uur nogmaals de mogelijkheid om afscheid te nemen. Ook hiervan volgende exacte tijden en locaties nog.

Dus zet 1 van deze data in uw/jouw agenda als je ons live nog even een knuffel wil geven! Helaas willen we ‘losse bezoekers’ (hoe gezellig ook!) beperken tot naaste familie in de maand december.  Hopelijk jullie begrip hiervoor! De eerste week van januari hopen we dan echt in het vliegtuig te zitten!  

Bedankt voor je meeleven en tot de volgende update!

Liefs Jan en Roos en kiddo’s 

*Operatie Mobilisatie hanteert een 90% deadline met betrekking tot het benodigde support voor twee jaar wonen en werken in Zambia. Wanneer dit percentage niet behaald wordt op 28 november a.s. wordt ons vertrek met onbepaalde tijd uitgesteld. Het woord ‘uitstel’ zijn we behoorlijk zat en daarom gaan we vollop voor 90 en uiteindelijk 100% van het benodigde support (aan eenmalige giften en maandelijkse toezeggingen). Op het moment van schrijven zitten we op 76% en hebben we nog 3 weken om die deadline te behalen. Mocht je het leuk vinden om de vorderingen bij te houden via een thermometer of om te lezen waar het geld exact naar toe gaat, kijk dan hier. 

6 antwoorden op “Kan iemand de weken langer maken asjeblieft?”

 1. Hahahaa wat een onwijs schattige filmpjes! En super leuke tekeningen, knap dat je dat kan maken.
  Heel veel succes met de laatste voorbereidingen, het gaat jullie goed!!

  Groetjes Marjolein (ex-huisgenootje van Annelies)

 2. Onder de indruk van jullie passie en eindeloze stroom creativiteit…. bravo!

 3. Hoi Roos,
  Wat gaaf zeg dat je toch weer begonnen ben aan zo’n boekje voor de kinderen. En mijn vraag van voorheen ligt er nog steeds. Ik zou het erg leuk vinden om te kijken voor mogelijkheden om dit ook voor andere te gebruiken en officieel uit te geven. Je weet dat ik iemand ken die dat wrs wel wil doen en ik wil daarin wel de kosten en tijd op me nemen. Laat maar even weten per mail. Groetjes en succes met de laatste loodjes en voorbereidingen. Groetjes, Margriet

 4. …ik sluit me geheel aan bij Annelies; het boekje echt bij de uitgever onder zijn neus stoppen. Wie weet rolt daar nog een leuk bedragje uit, zeker als kopers de opbrengst kunnen herleiden naar jullie goede doel!
  Liefs, Alice

 5. Wauw wat een gave tekeningen! 😃😍 waar kan ik je boekje kopen?😊
  Succes met de laatste-loodjes-afscheid-rollercoaster…! 🙏🏽😘

Reacties zijn gesloten.