Zomerse update

Hoog tijd voor een update vanuit het zonnige ’t Harde! Ons vertrek komt met rasse schreden naderbij; eng, spannend, gaaf, verdrietig, hectisch, bizar, enorme stap in geloof, je droom leven… Ons gevoelsleven kunnen we met recht dynamisch noemen 🙂 De afgelopen maanden hebben we veel presentaties kunnen geven. Aan mensen persoonlijk en ook in onze kerk, een gebedskring, een familiedag, bij een seniorencomplex en een Rotaryclub. Het is bemoedigend te merken hoeveel mensen betrokken zijn geraakt en nog steeds raken. Mensen die kritische vragen stellen, geraakt worden door de verhalen uit Zimbabwe en ons willen steunen op wat voor manier dan ook; gaaf!

Family update
Het gaat goed met ons. IMG-20160712-WA0002David is alweer bijna een half jaar. Door de vaste voeding slaapt deze boy steeds vaker de nacht door. Dat betekend ook meer slaap voor ons, iets wat we goed kunnen gebruiken. Met een gezin naar Afrika verhuizen is veel meer werk IMG_0504dan we in eerste instantie gedacht hadden. We zijn er erg druk mee. Jan werkt tot half september gemiddeld 3 dagen per week bij HVK Multidiensten. Hierna kan hij zich gelukkig fulltime gaan bezig  houden met de voorbereidingen. Roos haar energielevel is nog steeds niet wat het geweest is, maar er zit nog steeds een stijgende lijn in.

IMG-20160524-WA0005Met onze kids gaat het goed. Ze genieten enorm van alle speelmogelijkheden rond ons huis. Yaelle vind het vertrek wel erg lang duren en kan niet wachten op de dag dat we in het vliegtuig zitten. Of ze echt beseft dat we voor heel lang weggaan?… EloĂŻse is met haar twee jaar een zeer pientere tante die exact weet wat ze wil en hoe ze dat kan krijgen. David is dol op zijn zusjes en krijgt ontzettend veel aandacht en kusjes van ze. Voor ons is het de uitdaging om ondanks de stress en onduidelijkheid een veilige plek voor de kinderen te blijven en alles vanuit rust en vertrouwen te regelen.

vlieg jij meeActie ‘Vlieg je mee?’
En de winnaar is?!? (tromgeroffel…) Al zenuwachtig? Sorry,  we kunnen nog niet loten want onze penningmeester is nu op vakantie. Maar zodra we duidelijk hebben wie een maandelijkse toezegging heeft gedaan gaan we loten. Nog even spannend dus, maar binnen nu en snel laten we het weten!

Zimbabwe update
Politiek gezien broeit het momenteel in Zimbabwe. In de grote steden zijn er demonstraties en ontstaan hierbij ook rellen. Op het platteland (waar Eden is gevestigd) is het vooralsnog rustig.

In het weesdorp is in een van de 13613464_10154223941973605_4200243166708309996_ohuizen brand ontstaan en volledig afgebrand. Alle kinderen waren gelukkig op tijd weg, maar alles wat ze bezaten (wat van enorme waarde is als je wees bent) is in vlammen opgegaan. De kinderen konden ondergebracht worden in de andere huizen en de puinhoop is inmiddels opgeruimd maar voor hen is dit hoofdstuk nog niet gesloten… In Amerika is er een actie op touw gezet voor de financiering van de herbouw van het huis en daar is al meer dan de helft van binnen (ruim $20.000,-). Dus gelukkig krijgen deze kinderen binnenkort weer een eigen thuis.

Praktische update
Financieel is wel echt een wow-puntje: de maandelijkse toezeggingen tikken bijna de 70% aan! We zijn er erg blij mee. Ook melden zich steeds meer gecommitteerde bidders. Ook het huis van gebed in Nunspeet gaat regelmatig voor ons bidden en ons thuisfrontteam organiseert om de maand een bid-uur in Nunspeet.

Ons visum is nog niet rond. De Nederlandse en Zimbabwaanse documenten zijn wel klaar. Maar het duurt helaas een stuk langer dan we verwacht en gehoopt hadden. Zodra we het visum hebben, boeken we de tickets. Wat ons betreft, zitten we half oktober in het vliegtuig. Een uitzenddienst en afscheidsfeestje komt, maar dat hoor je zodra we onzegezinsfoto bewerkt vertrekdatum helder hebben.

Voor nu een fijne zomer verder gewenst, met heerlijke Zimbabwaanse temperaturen! 🙂

Tot de volgende keer!

Jan& Roos, Yaelle, EloĂŻse en David

logo eden

2 antwoorden op “Zomerse update”

  1. Woorden die in me opkomen: dapper, moed, doorzetters, rotsvast vertrouwen, positief, enthousiasme en bovenal LIEFDE! Go for it!

  2. Bijzonder, een aparte tijd ja wij kunnen ons enigszins inleven maar dan met een kleintje minder.
    Ben trots op jullie, als ik het zo lees regelen jullie de dingen goed. Ben blij dat veel mensen achter jullie gaan staan. Dikke bless van ons gezin

Reacties zijn gesloten.