Vlieg jij mee?

speelplaats in het dorpVlieg jij mee naar Zimbabwe? Het is verbazingwekkend hoeveel mensen het ook wel wat lijkt om te gaan wonen en werken in Zimbabwe. Het zou natuurlijk geweldig zijn als meer mensen korte of lange tijd ons team komen versterken! Maar mocht je nu niet naar Zimbabwe kunnen of willen en wil je toch nu al betrokken zijn bij ons werk, dan willen we je middels deze update laten weten hoe je tóch met ons mee kunt vliegen 😀

Daarnaast krijg je in deze blog een filmpje te zien met een leuke verrassing en snap je ook de dubbele betekenis van de titel van de blog wat beter….

Ons vertrek krijgt langzaam maar zeker meer vorm en komt snel dichterbij. Heb je in de tijd dat je ons volgt al ontdekt wat onze visie is? “Het begeleiden van weeskinderen in Zimbabwe op weg naar zelfstandigheid in hun emotionele, geestelijke en praktische leven.” Dat is wat ons doen en laten zal gaan bepalen wanneer we in Zimbabwe zijn. We zien er enorm naar uit en ervaren nu al veel liefde en geloof, al kennen we de kinderen nog niet eens persoonlijk.

weeshuis 8 in aanbouwkeukenEen vraag die we veel horen is waar we gaan wonen en waar we van gaan leven. De antwoorden op beide vragen zijn voor ons ook een verrassing. We weten namelijk nog niet waar we gaan wonen (er zijn té weinig huizen voor de groeiende organisatie) en we krijgen geen salaris, maar gaan leven van giften.

Tja, leven van giften… Eerlijk is eerlijk, daar komen verschillende gedachten en gevoelens bij kijken. Het is iets wat we moeten gaan leren en ervaren. Je eigen broek omhoog houden is ook een grote waarde in ons leven. Maar een grotere waarde is: ‘Je leven in Gods handen leggen en Hem vertrouwen voor de uitkomst’. Als we één ding willen meegeven aan onze kinderen (en de kinderen in Eden) is het dat laatste wel. En zoals altijd spreken daden luider dan woorden, dus zullen we er aan (en in!) moeten geloven 😀

Deze verzen uit Mattheus 6 heb je vast wel eens gehoord:

31. Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” 32 – dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al deze andere dingen je erbij gegeven worden. 34 Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.”

Vanuit het vertrouwen dat het God is die voor ons zorgt, willen we de komende jaren gaan leven van giften. Dat gezegd hebbend willen we graag éénmalig expliciet aandacht geven aan het geven van die giften:

Als je achter onze visie staat, nodigen we je uit om in deze visie te investeren. Een maandelijkse gift zou ontzettend fijn zijn, omdat het ons iets geeft om vanuit te gaan, maar ook eenmalige giften zijn natuurlijk van harte welkom. Ook als u/jij wilt gaan geven als we in Zimbabwe zijn aangekomen, dan horen we dat nu al graag, zodat we het mee kunnen nemen in de begroting. Laat dit dan even weten aan onze penningmeester (wij willen zelf namelijk liever niet weten wie hoeveel geeft) via tft@vuurtjesinafrika.nl.

Voor de mensen die voor 1 augustus laten weten dat ze ons maandelijks willen gaan ondersteunen hebben we een leuke verrassing. De meiden zijn al hard aan het oefenen hiervoor!

Weet je nog niet of je ons wilt steunen omdat je ons werk nog niet (goed genoeg) kent, of heb je andere vragen? Kom gerust een avondje langs in ’t Harde! Of geef je op voor het Walking Dinner dat we op 2 juli in Nunspeet organiseren; ook een leuke manier om verder kennis te maken met ons werk! Wanneer je wat specifiekere informatie wilt met betrekking tot ons toekomstig financiële leven kun je op deze link klikken.

Bedankt weer voor het lezen van deze blog. Waarschijnlijk nog drie keer een update vanuit Nederland en dan vanuit Zimbabwe; spannend! We keep you posted!

Liefs,

Jan en Roos

Wij worden uitgezonden vanuit de Evangelische Gemeente Nunspeet. Je belastingaftrekbare gift kun je geven aan:

NL38 SNSB 0955 41 5330
t.n.v. Evangelische Gemeente Nunspeet
o.v.v. Bestedingssuggestie Project Zimbabwe

vuurtjesinafrika_flyer_walkingdiner

2 antwoorden op “Vlieg jij mee?”

  1. Geweldig dat jullie in Zimbabwe ‘zout en licht’ gaan zijn voor weeskinderen!

    Leuk idee, die rondvlucht, ik hoop dat voor 1 augustus de giften gaan binnenstromen en dat de 2 juryleden in plaats van een kom een container nodig hebben om alle papiertjes uit te trekken! :- )

    Helaas kan ik jullie niet zelf ondersteunen, omdat ik zelf in Mongolië vuurtjes probeer aan te steken en/of aan te wakkeren, en daarvoor van giften leef.

    Een goede voorbereiding toegebeden!

    Simon

Reacties zijn gesloten.