Update twee naar Zimbabwe

Bedankt voor al jullie hartverwarmende reacties sinds onze vorige nieuwsbrief! Het is ontzettend gaaf om te merken dat er al zoveel mensen meeleven, terwijl we nog niet eens in Zimbabwe zitten! ‘Wat gaan jullie daar doen in Zimbabwe?’ Dit was de meest gestelde vraag en geven we nu antwoord op. Ook hebben we nog wat mooie andere ontwikkelingen die we graag met jullie delen; veel leesplezier!

Visie

Wij zijn mensen die van nature nogal visionair in elkaar steken. Omdat er zoveel te doen is in Zimbabwe en er zoveel mogelijk is, hebben wij veel tijd gestoken in het verwoorden van onze visie. Focus is nodig! We zijn terug gegaan naar de nood van de doelgroep, maar ook naar onze eigen gaven en kwaliteiten; waar krijgen wij nu écht energie van? Inmiddels zijn we erachter dat het vormen van een visie niet even met een glaasje wijn in een verloren uurtje kan, maar dat het een continu proces is van slijpen, teruggaan naar de kern en bijstellen. Wat in dit hele proces als een paal boven water blijft staan is ons verlangen om er voor de weeskinderen in Eden te zíjn. Voor Roos door het aanbieden van creatieve therapie en de inzet van paarden gericht op het versterken van de identiteit. Jan zal samen met de tieners gaan werken aan vaardigheden die nodig zijn om op eigen benen te staan; van het starten van een eigen bedrijfje tot het verbouwen van voedsel. Heel verschillende invalshoeken maar één doel: Een luisterend oor voor de kinderen zijn en hen begeleiden op weg naar zelfstandigheid. Hoe dit er heel concreet uit gaat zien komen we zeker nog op terug!

Nieuwe ontwikkelingen

De vorming van ons ThuisFrontTeam (TFT) is in volle gang. Vier geweldige mensen hebben zich aan uiteenlopende taken gecommitteerd om zo samen onze visie mogelijk te maken, fantastisch! Wij verwachten dat het team nog verder uitgebreid zal worden en als alles rond is zullen we hen natuurlijk aan jullie voorstellen. Net als wijzelf wordt het TFT professioneel begeleid en getraind door een coach van IntoMission.

Ondertussen in Nunspeet

Jan klust wat af en Roos is thuis, zorgt voor kids en huishouden (hoe traditioneel allemaal ;-)). Samen met vriendin Margo heeft ze recent een Mama Café geopend in Nunspeet. Margo en Roos hopen binnenkort dit initiatief uit te kunnen breiden door ook vluchtelingenmama’s en hun jonge kroost erbij te betrekken.

Roos is inmiddels 25 weken zwanger. Helaas is deze zwangerschap een stuk pittiger dan de andere twee. Dit komt met name door hele slechte nachten. Mede daarom hebben we besloten om onze vertrekdatum uit te stellen. Mei 2016 wordt medio september 2016. Voor Roos een pak van haar hart temeer omdat we in december ook nog een verhuizing voor de boeg hebben…Bijna drie jaar lang hebben we genoten van een riante villa in Nunspeet. We konden deze huren tot er een koper zou komen voor dit huis. En je raad het al; de koper is recent ten tonele verschenen. We wilden in de buurt blijven wonen en hebben ons ingeschreven bij de woningcorporatie. Wachtlijst van jaren, wat nu? Vakantiehuisje op een camping? Gelukkig leidt God ons leven en hebben we hét perfecte huisje gevonden wat we kunnen huren tot onze vertrekdatum in 2016. Half december zullen we al onze spullen pakken en gaan wonen in één van de woningen van het EBC in ’t Harde, prachtig gelegen tussen de weilanden.De komende tijd gaan wij ons naast de verhuizing bezig houden met het definitief maken van de mogelijkheid om ons financieel te ondersteunen, de training door IntoMission en natuurlijk de verdere visievorming.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

 

Jan, Roos, Yaelle, Eloïse en babyboy van Vuuren

PS: Investeren door te bidden? Meld je aan voor onze gebedsupdate.

Eén antwoord op “Update twee naar Zimbabwe”

  1. Wauw wat zorgt God jullie goed voor jullie en wat gaan jullie overal mooi mee om. Jullie zijn een prachtig getuigenis van hoe Hij voorziet en spreekt door jullie hart en zijn heen.

    Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Ook erg leuk dat het een babyboy is!
    Jammer dat je er meer last van hebt. Veel zegen gewenst en gezondheid!

    Veel succes weer met alles en ik blijf jullie volgen!

    Liefs Tamara

Reacties zijn gesloten.