Gelukkig Nieuwjaar

WAUW! Wat is er enorm veel gebeurd de afgelopen tijd en wat gaat er allemaal gebeuren het komende jaar! Ons leven heeft een forse koerswijziging gekregen en we hebben er ondanks de hobbels en bobbels die we tegenkomen zin in! Terugdenken en vooruitkijken, dat zijn bezigheden die verweven zijn met het begin van een nieuw jaar. “Stand at the crossroads and look; ask for the ancient paths, ask where the good way is, and walk in it, and you will find rest for your souls.”* Dat is wat wij je toewensen voor dit nieuwe jaar. Fantastisch 2016!

Er zit schot in de zaak. Met de afgelopen maand in het teken van de verhuizing van het dorp that never sleeps, naar de weilanden van ’t Harde is er weer een life-event achter de rug. De volgende komt half februari met de geboorte van onze kleine ukkepuk. Roos heeft een paar noodzakelijke stappen teruggedaan om meer in termen van wiegjes en luiers te kunnen gaan denken. Haar slaap laat helaas nog steeds te wensen over. Zimbabwe blijft voor haar zeker op de radar maar de eerste prioriteit is nu de gezinsuitbreiding. Een nestje bouwen voor de baby en daarop richten.

Meet and greet; het thuisfrontteam

De voorbereidingen voor ons vertrek komende september staan niet stil. We hebben inmiddels een prachtig team mensen om ons heen staan die zich volop willen inzetten om ons te ondersteunen in de uitvoering van onze missie. Met hun enorm diverse achtergronden hebben we bruisende vergaderingen en worden allerhande dingen in gang gezet die alleen niet te doen zijn. In de volgende nieuwsbrief stellen we het team aan je voor.

groentetuin bij een van de weeshuizen

Samen met ons thuisfrontteam gaan wij de komende tijd werken aan het bekendmaken van ons werk in Zimbabwe en de mooie dingen die daar gebeuren. Gaaf dat je door het volgen van onze blog bij ons betrokken bent en wanneer je ideeën hebt voor het geven van presentaties bijvoorbeeld in je kerk, of je kent iemand die interesse zou kunnen hebben, share dit bericht of stuur even een reply.

Nieuws uit ZimbabweKoffietijd met het bouwteam

Een in de voorbereidingen belangrijke drempel is geslecht: het bedrijfsplan wat ik heb geschreven voor de start van een bouwbedrijf is goedgekeurd!! Dat is belangrijk want het opent namelijk de deur voor een visum om zo op de lange termijn ons werk te kunnen doen. Ook is het de eerste stap naar de start van de bouwschool waardoor nieuwe opleidingsmogelijkheden en kansen gaan ontstaan voor de kinderen in Eden.

Over een scholing gesproken: de overheid heeft Eden een groot stuk land ter beschikking gesteld om zo de overbelaste locaties te ontlasten en de locaties te kunnen clusteren. Dit is weer een bewijs dat de (lokale) overheid het werk van Eden steunt!

de nieuwe kliniek

Verder is het een drukke tijd in Zimbabwe nu de regen zich heeft aangediend. Al het zaad moet de grond in, dus is het flink aanpoten op de boerderij (met 160 hectare grond). Niet alleen daar maar ook in de nieuwe kliniek is het hard werken om de wachtenden allemaal te kunnen behandelen.

Tot de volgende update, bedankt voor het lezen en reacties zijn natuurlijk altijd welkom.

Groetjes,  De Vuurtjes

* Staat in de bijbel: Jeremia 6:16 ‘Ga staan op de oude wegen, en zie, vraag naar de aloude paden, waar toch de goede weg is, en bewandel die. Dan zult u rust vinden voor uw ziel.’

logo eden

2 antwoorden op “Gelukkig Nieuwjaar”

  1. Mooi om te lezen veel succes en gezelligheid toegewenst in de komende tijd met de laatste loodjes en de kraamtijd!
    Knuffel van ons!

Reacties zijn gesloten.