Onze eerste blog

DSC00546Ons allereerste blog! Leuk! Misschien heb je ons één keer ontmoet, misschien zie je ons vaker dan je zou willen? Hoe je relatie met ons ook is, door middel van deze blog willen we je meenemen op ons avontuur richting / in Afrika.

Gezinnetje Van Vuuren is ondertussen gegroeid en behalve papa Jan en mama Roos, zijn nu ook Yaelle en Eloïse volwaardige leden van het team. Een uitgebreidere beschrijving van ons gezin vind je hier onder “Over ons”.

Naar Afrika?
Na een periode van zoeken, bidden en veel moed verzamelen hebben wij afgelopen mei een reis naar Zimbabwe gemaakt met onze meiden. Daar, in het dorpje Doma, staat Eden Childrens Village dat 200 weeskinderen opvangt en voorziet van eten, voedsel en onderwijs.

Blog 2In mei maakten wij kennis met de mensen achter Eden. We zagen de school, de kliniek, de landbouw projecten en speelden natuurlijk met de kids. De tijd die we daar doorbrachten heeft iets met ons gedaan. We voelden ons er thuis, het klikte met de mensen, we pikten de visie op, maakten die ons eigen en hebben nu een verlangen om mee te bouwen, te zorgen en lief te hebben.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat we besloten hebben om vanaf mei 2016 voor onbepaalde tijd te vertrekken naar Zimbabwe. Een hele stap met een gezin met 3 kinderen, dat beseffen we ons. Maar ondanks de enorm andere wereld daar en alles wat er nog geregeld moet worden hier, zien we er ontzettend naar uit. We geloven dat Jezus Liefde is en die Liefde willen we graag doorgeven op een plek die geestelijk en emotioneel kapot gemaakt is door verkeerde keuzes, corruptie en wanbeleid.

En ons leven nu?
Stapje voor stapje krijgen de dingen vorm. Steeds ook weer worden we verrast door de cadeautjes die wij van Boven krijgen! Tijdens een BBQ vertelde Jan aan iemand over de plannen voor Zimbabwe, waarna hij meteen zij: “Kom je de komende tijd voor mij werken? Dan hebben jullie inkomsten en doe je meteen ervaring op!” Dus nu werkt Jan een paar dagen per week als klusjesman in de bouw. Een prachtige kans om naast brood op de plank ervaring op te doen in de bouwwereld. Ervaring die goed van pas gaat komen!

Eenzelfde verhaal met deze website. Wij hebben er allebei geen kaas van gegeten! Wat nu? Na spontaan contact met een kennis was het helder: hij en zijn zijn vrouw hadden recent gebeden op welke manier zij zendelingen in de omgeving konden dienen en toen belde ik hem! Dus vandaar dat we nu een site hebben! 🙂

Naast werken en de kids vult onze tijd zich snel: Het starten van een stichting, het schrijven van een businessplan, nadenken over verhuizen… We moeten door al onze spullen heen gaan en verkopen alles wat we hebben (behalve dan een paar dozen met persoonlijke spulletjes, zoals fotoalbums e.d.).

Kortom; we houden onszelf lekker bezig. Hopelijk gaf deze blog je een inkijkje in waar we mee bezig zijn en waarom. Mocht je na het lezen hiervan liever niet meer op de hoogte gehouden willen worden, dan kun je je heel gemakkelijk uitschrijven. Voor hen die ons willen blijven volgen; tot de volgende keer!

Lieve groet van Jan,
Roos, Yaelle en Eloïse

 

 

11 antwoorden op “Onze eerste blog”

 1. Allereerst gefeliciteerd met de zwangerschap!!

  Verder vind ik het ontzettend stoer wat jullie gaan doen en ik blijf graag op de hoogte!! Succes met alle voorbereidingen!

  1. Heel veel succes gewenst daar straks! Opdat jullie je altijd geborgen en veilig weten omringd met elkaar.

 2. Lieve familie Van Vuuren!

  Wat een mooi verhaal en wat hebben jullie een prachtig en dankbaar doel! Erg bijzonder!
  Wij willen jullie ook feliciteren met de komst van jullie 5e gezinslid!
  We wensen jullie niet alleen veel succes met de voorbereidingen, maar ook ontzettend veel plezier!
  We zullen jullie volgen. Leuk!

  Lieve groetjes Daniëlla, Niels en kids

 3. Prachtig om te zien hoe organisch dit proces voor jullie verloopt. Zal jullie zeker blijven volgen.

 4. Mooie plannen peoples! Dat jullie maar met veel moed en wijsheid voort zullen gaan!

 5. Roos, gefeliciteerd met je verjaardag! Hoe ga je het volgend jaar vieren? Fijne dag!

  1. Wow wateen dapper en mooi besluit en wat een prachtige plek hebben jullie uitgekozen! De warmte straalt van jullie af dus daar in Zimbabwe mogen ze blij zijn met jullie komst! En ik lees ook dat er in februari een 5e gezinslid bij komt, van harte gefeliciteerd! Een drukke tijd zal het zeker worden maar het komt vast helemaal goed! Heel veel plezier en succes net alle voorbereidingen en ik blijf jullie graag volgen.

   groeten Danielle (oud brandweermaatje van Jan)

 6. Leuke blog. Goed leesbaar en duidelijk over je doelen. Mooi werk daar, iets van Gods liefde laten zien na alle ellende die er over die kinderen is uitgestort.
  We leven met je mee en willen je zeker gaan steunen.
  Succes met de voorbereidingen.
  Anne & Willie

 7. Hello Vuurtjes!!

  Dan gaat het er toch van komen, jullie naar Afrika!
  Heel veel succes met alle voorbereidingen.
  Gods zegen hierbij toegewenst.

  Groet vanuit Zoetermeer,
  Elbert en Corina

 8. Echt goed om te horen! We leven en bidden met jullie mee, en willen erg graag oop de hoogte blijven. Succes met alle voorbereidingen!

Reacties zijn gesloten.