Elyada Farm staat in de steigers en zoekt specifieke hulp!

Makkelijk is het niet om je op afstand bij te praten over het proces waar we inzitten… maar, we doen hard ons best en nemen je graag weer een stapje verder mee!

In ons vorige blog heeft Jan door middel van dit filmpje verteld wat we willen gaan doen na onze periode bij Operatie Mobilisatie. Deze plannen hebben niet stil gelegen. Jan heeft blaren op zijn handen, maar komt met een glimlach terug van het land. Hoog olifantengras maaien met zo’n groot kapmes vindt hij niet persé geweldig, maar het resultaat wel: er ontstaat iets op ons land! 

De komende weken wordt de drip-irrigatie aangelegd, om zo vanaf september 4000 aloe vera plantjes water te kunnen geven. Jameson, een Zambiaanse vriend van Jan met een agrarische opleiding en veel ervaring in duurzame landbouw, zal onze eerste medewerker worden en nauw samenwerken met Jan in de opbouw van ‘Elyada Farm’. Ook zal Jameson waarnemer zijn wanneer wij op verlof zijn. Want als we één ding beseffen, is het wel dat we dit project niet in ons eentje kunnen en willen dragen! 

In de komende twee maanden zullen we onze taken in Mercy House overdragen en afronden. Dat gaat dan met name om de intervisie van de counselors waarborgen en kijken waar de gestarte bedrijfjes nog hulp kunnen gebruiken. We maakten de afgelopen tijd twee filmpjes van ons werk. Jan heeft namelijk met een paar flessen en chloor licht gecreëerd in een paar donkere ruimten in Mercy House en Roos geeft een inkijkje in de teamtrainingen die ze iedere woensdagochtend geeft. 

Wel een raar gevoel om deze mooie plek met lieve collega’s achter te laten en weer opnieuw te beginnen wat werk betreft. Toch weten we dat het de goede weg is en daarom zetten we door, ondanks dat het soms erg spannend voelt en we met tegenslag te maken krijgen. We vertrouwen erop dat God de weg voor ons zal banen en de juiste mensen op ons pad zal sturen. Dit vertrouwen gaat wat ons betreft hand in hand met vragen om hulp. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met zaken die we nodig hebben. Misschien zit er iets bij voor jou, of weet je iemand die één van deze dingen interessant zou vinden; laat het ons dan direct even weten.  

  1. We zoeken een huisje van ongeveer eind oktober tot eind januari in Nederland (maximale huur 500,-) in de buurt van Nunspeet. Weet jij iets?
  2. Daadkrachtige visionairs: Kun en wil jij €1000,- investeren in Elyada Farm? We zoeken 20 mensen die €1000,- willen investeren in de boerderij en daarmee investeren in de visie van herstel, groei en ontwikkeling.Het is een risicoinvestering en een symbolische rente van 1%, dus wees daarvan bewust! We gaan ons uiterste best doen om dit geld terug te betalen maar garanties kunnen we niet geven.
  3. We zoeken een student (of vrijwilliger) die in het kader van een internationaliseringsproject de mogelijkheden wil onderzoeken om Aloe Vera sap, Moringa-olie en/of kurkuma te exporteren naar- en verkopen in Nederland. 
  4. We zoeken een grafisch ontwerper die ons kan helpen met het maken van een website en een huisstijl voor Elyada Farm. 

Naast ons werk bij Mercy House en het opzetten van Elyada Farm gaan we graag tussendoor een weekend ‘even helemaal weg’ naar een meer 2 uur rijden van Kabwe. Het zijn in de natuur doet ons altijd goed! Bekijk hier een filmpje van de plek waar wij graag heen gaan: 

Hartelijk bedankt weer voor je betrokkenheid en groetjes uit Zambia van ons allemaal!

Jan & Roos, Yaelle, Eloïse en David