Een zomerse update van de Vuurtjes

Hoi!

Van ons vorige blog is de inkt nauwelijks opgedroogd en we sturen alweer een nieuwe! Dat doen we heel bewust, want er is veel gebeurd! Dus stroop je oogleden op en lees mee over gezinsuitbreiding, afscheid nemen, het kinderboekje en meer!

BOEKJE

Roos heeft een kinderboekje geschreven en geïllustreerd om een belangrijke boodschap aan de sloppenwijk kinderen mee te geven: al zijn je omstandigheden nog zo moeilijk, weet dat er Iemand is die van je houdt en er altijd voor je is! Bekijk het filmpje om het boekje van binnen te zien en het verhaal te horen. 

ELYADAFARM UPDATE

Nu we toch aan het film kijken zijn, bekijk dan ook de vlog over Elyada Farm. De één ziet een kaal stuk land, waar nog veel moet gebeuren. De ander ziet het helemaal voor zich waar de keuken en de slaapkamers komen 🙂 

Het zal nog flink aanpoten worden om alles af te krijgen wat klaar moet zijn voor de regens en ons verlof. Zo moet de fundering van ons huis nog worden gestort, Jameson’s huis afgemaakt, bomen geplant en hokken getimmerd voor de konijnen en de kippen. 

AFSCHEID

Te midden van die drukte nemen we afscheid bij Mercy House. We hopen de collega’s en de kinderen in de toekomst natuurlijk nog wel te zien, maar we zijn geen OM collega’s meer. Ook de zondagsschool die we nu ruim een jaar iedere twee weken hebben gedraaid, zeggen we gedag. Omdat het pittig blijft voor onze kinderen (en daardoor voor ons) om hier heen te gaan, hebben we besloten om definitief te stoppen bij deze zondagsschool. We hebben ons best gedaan om nieuwe zondagsschoolleiders te trainen, maar dat is niet van de grond gekomen zoals wij graag gezien hadden. Gelukkig blijft de familie Van Asselt nog zondagsschool geven en kunnen zij hopelijk de zondagsschool leiders beter getraind afleveren dan wat ons gelukt is. 

BEESTENBOEL

Nee, Roos is niet zwanger, maar we hebben wel flinke gezinsuitbreiding! Een paar weken terug kwam Jan spontaan aanzetten met twee konijnen die, dankzij onze konijnen-verslindende-hond IN huis moeten leven. De kinderen zijn vanaf dag 1 verliefd, wat natuurlijk niet heel handig is als je konijnen houdt voor het vlees. (Ik hoor het mezelf al zeggen na de verkoop van de konijnen: ’Ja, Snuffie en Lola zijn vannacht zomaar weggelopen. Zo de mooie natuur in. Daar zullen ze het vast erg fijn hebben. Iemand nog een snoepje?’ )

Tevens had Jan kuikentjes besteld, die er normaal gesproken 6 weken over doen om geleverd te worden. Tel daar bovenop dat we in Zambia wonen en Jan dacht dat ‘het mooi zou zijn als ze er binnen 8 weken zijn’. Wonder boven wonder bleken die 50 chicks ineens na 2 weken al beschikbaar te zijn! Omdat er al betaald was, moesten we ze afnemen. En wat doe je dan? Dan offer je je badkuip dus op. Ons huis is nu een kleine stinkende kinderboerderij. Bekijk hier een filmpje over hoe dat eruit ziet momenteel. 

Het idee is dat alle konijnen en kippen naar Jamesons huisje verhuizen zodra dat af is. Overbodig om te zeggen dat Roos hard bidt dat dat huisje heul snel afkomt! 😉

LAST BUT NOT LEAST

We hebben een onderkomen op verlof! Iedereen bedankt voor het uitgooien van lijntjes! We hadden beet in Doornspijk en zullen een appartementje in de voorkant van een boerderij betrekken voor ruim twee maanden. Ook -als reactie op ons vorige blog- heeft iemand aangeboden om de huisstijl te ontwerpen voor Elyada Farm. Super gaaf! We hopen binnenkort te pronken met haar werk 🙂

Ook zijn we verheugd te kunnen meedelen dat we, van de 20 mensen die we zochten, de eerste 9 investeerders zich hebben gemeld die 1000 euro willen investeren in Elyada Farm! Zou je ook op die manier bij ons werk betrokken willen zijn dan horen we het graag! 

Jameson’s huisje wordt gebouwd

Werkvisums… het blijft een issue. We vragen gebed hiervoor, want Roos haar aanvraag is afgewezen vorige week. Van Jans aanvraag hebben we nog niets gehoord. We hebben onze vluchten om die reden ook nog niet geboekt… Het blijft dus nog even spannend wanneer we in Nederland aankomen, want we willen graag zekerheid dat we na 3 maanden verlof weer terug kunnen naar Zambia. 

Bedankt voor jullie betrokkenheid en tot de volgende update!

P.S. Mocht je nog een oude windows laptop met excel (dus geen open office o.i.d.) hebben liggen die je niet meer nodig hebt: wij zoeken er 1 dus zouden we die graag overnemen als we op verlof zijn. 

2 antwoorden op “Een zomerse update van de Vuurtjes”

  1. Inderdaad weer een hoop ontwikkelingen zeg. Met plussen en minnen (ok: dingen die anders lopen..). En binnenkort poosje in NL. Groet!

  2. Hallo,

    Wij hebben nog wel een laptop over waar Windows 7 opzit, Office 2010 (met licenties) en die heeft een SSD en doet het nog prima.

    Laat maar weten als jullie hem willen ophalen

Reacties zijn gesloten.