Even helemaal niets…

Even helemaal niets… op social media dan 🙂 Want – ondanks de oorverdovende stilte op Facebook en Youtube – is het een drukte van belang in ons energieke jonge gezin en staan de voorbereidingen zeker niet stil!

Met onze drie koters gaat het goed. David slaapt nog steeds door en wij genieten van stille nachten! Eloise is haar blije, lichte, vrolijke zelf, maar moet waarschijnlijk buisjes omdat ze vocht achter haar trommelvliezen heeft. Met Yaelle gaat het ook goed. We merken dat ze echt in een andere fase terecht komt en steeds meer gericht raakt op andere kinderen. Haar hobbies, knutselen en trampoline springen, krijgen echter nog steeds onverminderd veel aandacht.

Als het aan ons had gelegen hadden we graag de komende winter willen meemaken in Zimbabwe. Zeker weten dat onze collega’s uit Canada er net zo over denken. Echter, soms lopen zaken anders dan verwacht. De waarheid is dat we echt niet weten wanneer we vertrekken. Dit hangt af van twee dingen: 1) gezondheid Roos en 2) een geschikt visum om Zimbabwe langere tijd in te mogen.

Met Roos gaat het gelukkig goed! De accu wordt langzaamaan weer opgeladen, maar we merken dat dat tijd nodig heeft. Het écht aanvoelen van je grens (voordat je er overheen gegaan bent!) is een hele kunst!

Aan het visum wordt ook gewerkt, maar helaas gaat dit allemaal trager dan verwacht. Soms is de verleiding erg groot om in een vliegtuig te stappen en het immigratiekantoor binnen te wandelen in Zimbabwe ’to get things going’. Maar waarschijnlijk zijn we dan een vliegticket en een illusie armer. En dus kunnen we op dit moment niets anders dan loslaten en bidden dat op het juiste moment, de juiste deuren open gaan.

Het leven in een tussenfase zorgt de laatste tijd best voor wat frustraties. Daarom stellen we elkaar regelmatig de vraag: “Stel dat het nog een half jaar of zelfs een jaar gaat duren voor we weg kunnen, wat zou je nu dan voor andere keuzes maken?”

We komen steeds meer tot de conclusie dat we ook nu mogen en moeten leven in Nederland. Ten volle. Dat klinkt misschien logisch, maar we doen veel dingen niet of juist wel, omdat we verwachten op korte termijn te vertrekken. Als deze ‘korte termijn’ steeds uitgesteld wordt, gaat er van alles knellen.

Vraag gerust eens door of kom eens op koffie, als je hier meer over wilt weten! Een ding dat we hebben besloten is in ieder geval minder te bloggen en vloggen, tot het moment dat we duidelijkheid hebben over de vertrekdatum en de social media machine weer mag gaan rollen. Hopelijk jullie begrip hiervoor! Wij steken onze blog/vlog tijd de komende tijd dus even in ons LEVEN in Nederland, want hoe frustrerend soms ook; het is toch ook een hele bijzonder fase van ons leven, die nooit meer terug zal komen (in ieder geval niet met jonge kinderen 😉 !)

Wordt vervolgd! 

Lieve groet van ons en de kleine Vuurtjes

2 antwoorden op “Even helemaal niets…”

  1. Gaaf om te lezen dat jullie niet opgeven en optimistisch vooruit blijven kijken!
    Roos: stay strong en denk aan je grenzen 😉
    Jan: blijf de zorgzame vader en man zoals altijd 🙂

  2. Ja dat ken ik wel, nog even en dan… Veel zegen lui!

Reacties zijn gesloten.