Vervalste planningen…

Ik heb vorige week het woord ‘juni’, stiekem vervangen voor ‘juli’ in de hoop dat Jan dat niet door zou hebben 🙂

Op onze kledingkast hangt een enorme ‘To Do’ – lijst. Het is zo fijn om daar af en toe wat van af te strepen! En het mooie is dat ik, na het schrijven van dit blog, weer lekker mag krassen 🙂

De eerlijkheid gebied me echter te zeggen dat onze planningen vaker waardeloos blijken dan nuttig. Jan en ik zeggen steevast na het maken van de planning aan het begin van de maand: ‘Deze moet echt realistisch zijn. We hebben overal rekening mee gehouden en een flinke marge ingebouwd’.

Zijn wij nou zulke slechte planners of snappen we nog steeds niet hoe het hier werkt? We twijfelen af en toe aan onszelf, maar kunnen er ook om lachen. Soms. 😉
Vering gebroken 🙁

Hoe grote marge je ook inbouwd, het lijkt werkelijk nooit genoeg. Dan staat de trailer weer een week in de garage, dan zijn de bouwmaterialen op en moeten die besteld worden, vervolgens neemt iemand ontslag (om vervolgens na een paar weken toch te besluiten nog een half jaar te blijven) of er slaat een ziekte toe in een gewas.

Ook hadden we deze maand een eerste (en hopelijk laatste) begrafenis van een van onze dagloners: Mr Isaac. Een stevige herinnering aan ons adres om te investeren in de mensen die we mogen verwelkomen op Elyada Farm.

Mr. Isaac (29) is vorige week geschept door een vrachtwagen en laat een vrouw en 2 jonge kinderen achter.

Middels foto’s en video’s willen we jullie een meenemen in alles wat er gebeurd is de afgelopen tijd. 

Update van Jan begin Juni
De bouw van de schepenschuur
Deze week zijn de schapen echt gekomen!
Bomen kopen voor Elyada Farm!!
Het schokkende bericht dat onze Farm Mananger Jameson vertrekt om te gaan studeren.

We hebben een paar nachten wakker gelegen van het bericht dat Jameson ging vertrekken om een full time studie te gaan doen in Lusaka. Deze week is echter duidelijk geworden dat hij een andere studie wil gaan doen dan aanvankelijk gedacht. En deze studie start pas in Januari, waardoor wij wat meer tijd krijgen voor het vinden van een vervangende Farm Manager.

Ons locale bestuur bidt voor Elyada Farm, werknemers en de community.

Iedere stap die we zetten is er een in geloof. Er zijn zoveel redenen waarom dit hele project zou kunnen floppen. Elke dag kiezen we ervoor uit bed te komen in het vertrouwen dat God het is die voor ons uitgaat en de weg baant.

Ontspanning in de weekenden

We zijn begonnen met een nieuw school curriculum. Dit programma, wat ‘My Fathers World’ heet, heeft veel aandacht voor geschiedenis, wetenschappelijke proefjes, natuurprojecten, kunst en koken. Deze meer speelse manier van school lijkt goed aan te slaan bij de kinderen en de juf 🙂

Pannenkoeken bakken en kampvuur op Elyada Farm.

Bedankt voor jullie betrokkenheid. We wensen jullie gezondheid en vrede toe in deze aparte tijden!

Veel liefs van ons allemaal!

  • Jan & Roos, Yaelle, Eloïse en David

Eén antwoord op “Vervalste planningen…”

  1. Beste familie,
    Fijn om jullie verslag weer te lezen en te horen.
    Ter bemoediging wil ik jullie Jes. 41:10 meegeven.
    Sterkte en ga met God en Hij zal met jullie zijn.
    Groeten, Gerda Dijkstra

Reacties zijn gesloten.