Gearriveerd!

Na zo’n beetje de meest intensieve 24 uur van ons leven (ja, inderdaad, bevallingen waren makkelijker) kwamen we dan eindelijk aan in Zambia! Met het laatste restje energie sleepten we ons door de douane, waarna we neerploften, met al onze koffers (minus 1, die we hopelijk deze week kunnen ophalen) in een busje van OM. Drie uur later kwamen dan echt aan in Kabwe, onze woonplaats voor de komende twee jaar. Zo onwerkelijk en zo fijn om er nu echt te zijn. We prijzen ons gelukkig met een volledig ingericht huis, een koelkast, warm water en nu ook internet!

Zoals je op de foto’s kunt zien is het hier super mooi en heel groen doordat we in het regenseizoen zitten. Een spin van 8 cm diameter heette ons ook direct al welkom, waar Jan manmoedig al het leven uitgestampt heeft. Zo op het eerste gezicht is dat een van de grootste veranderingen; wat een beestjes overal! Maar goed, iedereen is hier super behulpzaam en we kunnen met al onze vragen terecht bij onze buren op de hele OM basis. Er is zelfs een kookschema voor ons opgesteld voor de eerste week, zodat we geen eten hoeven te koken en we iedere dag een ander gezin leren kennen. Echt een warm onthaal!

De eerste vriendinnetjes zijn gemaakt en er ligt een wereld open om ontdekt te worden voor de kids. Wij pakken de koffers uit en proberen alle namen en gezichten te onthouden die we ontmoeten. Stap voor stap deze nieuwe wereld verkennen. Daar hebben we gelukkig nog ruim 2 weken de tijd voor, want dan begint onze training.

Dit was een kort blog, om jullie even op de hoogte te stellen van onze aankomst en eerste twee dagen in Zambia! Tot snel!

Lieve groet,

Jan, Roos, Yaelle, Eloise en David

10 antwoorden op “Gearriveerd!”

 1. Wat een fijn bericht en prachtige foto’s, ziet er zeker mooi uit. Leuk huis ook, maak er een mooi thuis van!
  Veel zegen!

 2. Fijn dat jullie aangekomen zijn. Ja dood vermoeiend zo’n reis zeker met 3 kinderen. We hopen en bidden voor jullie dat je daar kunnen delen over onze Here Jezus. Maar ook dat jullie op andere terreinen een verschil kunnen maken tussen deze mensen hier. Pas ook vooral goed op jezelf. De hagedissen eten de kakkerlakken wel op, daar hoef je je niet zoveel zorgen over te maken. Er zijn grotere obstakels om te overwinnen.

 3. Wat fijn dat jullie er nu eindelijk zijn. De foto’s zijn geweldig. We hopen dat jullie snel wennen. Geniet ook vooral met elkaar en de mensen om je heen.

  Liefs van familie Schuilenburg

 4. Wat fijn dat jullie veilig zijn aangekomen! Succes met de diertjes;)
  Liefs Anne Esther

 5. Schatten wat fijn dat jullie veilig aan gekomen zijn! Klinkt super allemaal! Enjoy!

 6. Wat ontzettend gaaf om de blijdschap te lezen die doorklinkt in dit bericht!
  Jammer van die spin…dat dan wel weer…leven en laten leven :-)!
  Véél succes met alle plannen en belevenissen!
  Groet Petra(moeder Mex en Lin, destijds bij Grip)

 7. Wat leuk om te zien en lezen zeg! Goed om eerst op de basis te wonen. Maar zulke spinnen zou ik echt niet trekken!

 8. Wat mooi om te lezen en vooral dankbaar dat jullie op de plaats van bestemming zijn aangekomen. We zien uit naar het volgende bericht

Reacties zijn gesloten.