De volgende fase!

Deze keer veel foto’s, filmpjes en weinig woorden (Ik, Jan, schrijf namelijk :)). We zijn geslaagd. De training van de afgelopen maanden zit erop! Het was goed, uitdagend en vooral cultureel enorm leerzaam. Dingen die we nooit uit een boekje hadden kunnen leren zitten nu redelijk verankerd door het te (be)leven. Een klein voorbeeld daarvan is het dagelijks uitgebreid begroeten van je klasgenoten en andere bekenden. Iedere dag weer wordt er door iedereen geïnformeerd naar het welzijn van ons en onze kinderen. Als je zo’n 3 minuten rekent voor iedere bekende die je tegenkomt, dan is 100 meter lopen in 30 minuten een waar record! Het gekke is dat deze relationele manier van leven ons ontspannender maakt en we meer mensen gaan zien i.p.v. taken. Er is ook zat waar we keihard tegenaan zijn gelopen, maar de positieve leerervaringen voeren de boventoon.

In dit filmpje zie je hoe wij Pasen hebben beleefd. Ik heb in een dienst gesproken en daarmee de hele gemeente aan de Moringa gekregen 🙂 Moringa is een boom en naast dat het eten ervan bere-gezond is, is het ook een mooie gelijkenis met wie God is.


Roos is direct een Moringa poeder fabriekje begonnen, om ons van de broodnodige vitaminen en mineralen te voorzien…

 

 

 

 

Drie weken geleden zijn we verhuist. In dit filmpje laten we zien hoe we nu wonen en komt ook mijn groentetuin in ontwikkeling even in beeld! 
Samenvattend en vooruitkijkend: We hebben een intensieve tijd met een serie life-events achter de rug (emigratie, verhuizing, nieuw werk). Ondanks dat, gaat het goed met ons en voelen we ons op onze plek. De afgelopen week hebben we onze eerste werkdagen in de sloppenwijk beleefd. Er valt ongelofelijk veel te leren en zijn onder de indruk van het verschil wat het Mercy House team hier maakt. In de volgende blog zal Roos vast en zeker een wat meer inhoudelijke update geven hierover 🙂

Bedankt voor je betrokkenheid en tot de volgende keer!

Hartelijke groeten van ons allemaal!!

4 antwoorden op “De volgende fase!”

  1. Leuk hoor, die filmpjes! Goede compensatie voor het schrijven:)
    Vorige week hadden we een Pakistaanse voorganger en helaas moest hij op de tijd letten. Dat vind ik soms zooo jammer, zou soms wel willen dat ze nog uren langer door konden gaan en dat is ook met de tijd van worship zo. Dus…geniet er maar van!
    Gaaf zo’n moestuin, ik heb vorige week ook weer van alles gezaaid.
    Hoe wij Pasen hebben gevierd? Eerst een gebedssamenkomst met een kleine groep, daarna de dienst in icf, toen een maaltijd met de gemeente en thuis heb ik met de kinderen een slinger gemaakt met ‘Jezus leeft!’ erop en voor het raam gehangen. En verder was ik die dag heel moe en moest ik aan het eind van de middag ook nog heel erg huilen…Maar wat geeft dat als al je tranen gedroogd gaan worden door een levende Jezus?!

  2. Gefeliciteerd met het slagen voor jullie training EN met jullie nieuwe huis…. en de kinderen zien er ook gelukkig uit, fijn allemaal!

Reacties zijn gesloten.