Over Elyada Farm

Een kort filmpje over Elyada Farm om locale klanten aan te trekken.

Elyada Farm is ontstaan als een antwoord op de armoede die we dagelijks om ons heen zien in de stad Kabwe, in Zambia. 

Elyada bevat niet alleen de eerste twee letters van ieder van onze kinderen, ELoïse, YAelle, DAvid, maar betekent ook ‘God wist dit’. 

Zo voelt dit hele proces ook aan. God heeft dit geregeld en wij mogen Zijn plannen verder invullen en uitwerken. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst en doorzettingsvermogen bij huidige uitdagingen, die er altijd zijn in een land als Zambia 🙂

Ons verlangen is dat Elyada Farm veel mensen een baan kan bieden en hen door middel van persoonlijke ontwikkelingstrainingen in staat zal stellen beter voor zichzelf, hun gezin en hun community te zorgen. Met de winst van de boerderij, willen we in de toekomst een therapeutisch centrum (Elyada Center) gaan starten waar emotioneel gewonde mensen en kinderen professionele hulp kunnen krijgen. Om dit te kunnen realiseren werken op dit moment aan het winstgevend maken van de boerderij. Dit zodat het therapeutisch centrum in de toekomst op een duurzame manier kan blijven bestaan, ook als wij op een dag besluiten terug te gaan naar Nederland.  

Op Elyada Farm worden onbespoten groenten en eerlijk vlees geproduceerd voor de lokale markt (o.a. een hotel en restaurant in Kabwe). De aanpak is erop gericht om CO2 uit de atmosfeer te binden in de grond. Hiermee wordt het land klimaatbestendiger aangezien er veel meer water vastgehouden wordt. Elyada Farm wil anderen inspireren en geeft daarom, daar waar financieel verantwoord, de voorkeur aan het inzetten van mensen boven de inzet van machines.

Ook kunnen er in de toekomst coachingsessies, paardrijlessen en buitenritten geboekt worden door locale mensen en toeristen. Een klein B&B aan huis zorgt ook voor extra inkomsten en geeft (Nederlandse) bezoekers een unieke kans om de sfeer op Elyada Farm te proeven en te genieten van deze rustieke plek met een prachtige visie. 

Elyada Farm zoekt donateurs om de plannen verder uit te breiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij leven momenteel 100% van giften, omdat onze focus de komende jaren zal liggen op het zelfvoorzienend maken van Elyada Farm en het Elyada Center.  Voor meer informatie hierover, zie ondersteun ons.

Elyada Farm is ook te volgen op Instagram en Facebook.