Over ons

Familie van Vuuren

Wij zijn Jan en Roze(marijn) van Vuuren. Wij zijn in 2010 getrouwd en zijn gezegend met drie schatten van kinderen. Yaelle (2012) is de oudste van het stel en zit vol leven en creativiteit. Eloise (2014) is onze dansende prinses, die urenlang bezig kan zijn met tutten en barbies. David, de grote avonturier (2016) sluit de rij.

Onze kinderen genieten van de vrijheid die opgroeien in Afrika met zich mee brengt. Tegelijkertijd is het soms ook moeilijk omdat onze familie en vrienden in Nederland erg ver weg zijn. In onze blogs delen de kinderen met enige regelmaat de nieuwtjes uit hun levens. 

Over Jan

Jan is ondernemer en bedrijfskundige. Hij is generalist, creatief, open-minded en houdt ervan allerlei dingen te onderzoeken. Hij heeft passie voor het herstel van de aarde door middel van natuurlijke landbouwmethodes. In de twee jaar dat Jan in Mercy House heeft gewerkt, heeft hij mensen begeleid met het opstarten van bedrijfjes en veranderingen in gang gezet om Mercy House meer op eigen financiële benen te laten staan. 

Jan gelooft dat geld verdienen én mensen helpen om uit de armoede te komen hand in hand kunnen gaan. Duurzaamheid en goed rentmeesterschap staan hoog in het vaandel bij Jan. 

Hobbies van Jan zijn (hoe kan het ook anders?) tuinieren, een kampvuur, stoeien met zijn kids en genieten van vriendschappen.

Over Roos

Roos heeft in Nederland Creatieve Therapie gestudeerd en heeft in de afgelopen jaren met veel plezier, ervaring opgedaan met de inzet van paarden in coachingsprocessen. Zowel de inzet van creatieve materialen (tekenen, schilderen, kleien, etc.) en de inzet van paarden, laten zien waar Roos in gelooft: doordringen tot de kern van het probleem en op creatieve manieren tot nieuwe inzichten en gedrag komen. 

Bijkomend voordeel van deze ervaringsgerichte methode is dat er minder gepraat hoeft te worden; handig waneer Bemba je eerste taal is en niet Engels! 

Roos geeft persoonlijke ontwikkelingstrainingen en individuele coachingssessies die gericht zijn op herstel, groei en ontwikkeling. De ene keer ziet dit eruit als een groepsbijbelstudie en de volgende keer komen er creatieve materialen aan te pas of worden de paarden ingezet.

Hobbies van Roos zijn tekenen (zie ook de twee boekjes die ze heeft geïllustreerd), lezen, met een vriendin ergens koffie gaan drinken en, en, en… nog veel meer, maar daar is geen tijd voor met 3 kinderen, een huishouden, juf zijn en helpen op de boerderij 🙂 

Een Bijbelgedeelte dat al levenslang met ons allebei meereist en erg tot ons hart spreekt komt uit Jesaja 58:

6 Is dit niet het vasten dat ik verkies: misdadige ketenen losmaken, de banden van het juk ontbinden, de verdrukten bevrijden, en ieder juk breken?
7 Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen?
8 Dan breekt je licht door als de dageraad, je zult voorspoedig herstellen. Je gerechtigheid gaat voor je uit, de majesteit van de HEER vormt je achterhoede.

Jezus kwam dit doen hier op aarde, Hij bracht herstel en Zijn voorbeeld mogen we volgen. Gelukkig is het criterium om dit te doen niet dat we volledig bekwaam zijn, maar slechts beschikbaar. We zijn gewone mensen, een doorsnee Nederlands gezin (bestaat dat? :)). We stappen ook wel eens met het verkeerde been uit bed, maken ruzie en zijn bang voor slangen en andere enge dingen.

Wel dienen we een buitengewone God die het willen en het werken in ons bewerkstelligd, ons dagelijks nieuwe vreugde, moed en geloof geeft en ons weer overeind helpt als we moe of terneergeslagen zijn. Dankzij Hem kunnen we dit prachtige werk doen!